CoolSculpting®: bevriezen en verwijderen van hardnekkig vet

Wilt u komaf maken met hardnekkig vet waar u maar niet van af geraakt, ook niet na de zoveelste dieet- en sportbeurt. Bij de FIRM Clinic kan dit dankzij CoolSculpting®. Dit is een gecontroleerde koeling van een specifieke lichaamszone.

Hoe werkt CoolSculpting®?

CoolSculpting® is dé nieuwe manier om hardnekkige vetplekjes te verwijderen die normaal heel lastig zijn om aan te pakken. Het is een behandeling om onderhuids vetophoping (buik, flanken, knieën, heupen, dijen, kin, armen, borst en de vetrolletjes aan de oksel) te verwijderen. De overtollige vetcellen worden bevroren zodat ze op een natuurlijke manier afsterven en door het lichaam afgevoerd worden.

Wat gebeurt er concreet bij CoolSculpting®?

Het CoolSculpting® toestel zuigt de te behandelen lichaamszone aan en bevriest de lokale vetophoping onder de huid (dit heet cryolipolysis).

Hoe lang duurt een CoolSculpting® sessie?

Na het kennismakingsgesprek maakt de CoolSculpting® specialist samen met u een behandelschema op. De CoolSculpting® van één lichaamszone duurt ongeveer 35 min. Omdat we in FIRM Clinic over meerdere toestellen beschikken, kunnen we meerdere zones tegelijk behandelen. Reken op een totale cyclus van ongeveer 16 weken, vanaf het kennismakings- tot het controlegesprek.

Wat zijn de voordelen?

Deze behandeling is wetenschappelijk onderbouwd, uitermate veilig en comfortabel. Uit onderzoek bij Harvard Medical School bleken vetcellen vatbaarder te zijn voor koude temperaturen dan omliggend weefsel, wat een plaatselijke aanpak van vet mogelijk maakt. Zo kunnen de specialisten van FIRM Clinic specifieke delen op het lichaam aanpakken en wordt omliggend weefsel niet beschadigd.

En de resultaten?

Door CoolSculpting® vermindert uw vetweefsel dus geleidelijk. De resultaten van de behandeling zijn dezelfde als van invasieve liposuctie. Dit wil zeggen dat de vetcellen geëlimineerd worden. Na 8 weken worden de eerste resultaten zichtbaar. Vooraleer u het eindresultaat ziet, moet u rekenen op 12 tot 16 weken.

De resultaten blijven behouden zolang u het normale calorie-evenwicht aanhoudt met gezonde voeding en beweging.  Voor de cijferaars: CoolSculpting® kent een tevredenheidswaardering tussen 73 en 91 procent, afhankelijk van de behandelde lichaamszone.

De love handles van Marcel Vanthilt

Onder het motto: don’t just imagine results, see them, trok de bekende tv-presentator Marcel Vanthilt in juni 2019 naar de FIRM Clinic om er de CoolSculpting® methode uit te testen. Kijk hier naar zijn ervaringen in het VRT-programma ‘Op naar de 100’.

Presentator Marcel Vanthilt hangt aan het CoolSculpting®-machine.
Marcel Vanthilt test de CoolSculping® -behandeling uit.

Wat kost CoolSculpting®?

De prijs verschilt naargelang de te behandelen lichaamszone, het aantal behandelingen dat nodig is en de doelstelling. Samen met de specialist van de FIRM Clinic wordt het behandelplan opgesteld volgens uw wensen en mogelijkheden. Een behandeling start vanaf € 590.

Wenst u een vrijblijvend intakegesprek?

Bel ons op 0800 262 22 of maak hier direct een afspraak voor een consultatie.