Microneedling voor een stralende huid

Microneedling is een techniek waarbij met een speciale pen met fijne naaldjes duizenden microgaatjes worden gemaakt. Het is een nauwkeurige esthetische behandeling die de huid tot in de diepte verbetert en dus voor een jongere huid zorgt.

Huidbehandeling om huid op te strakken

Microneedling is geschikt voor vrijwel alle huidtypen en alle leeftijden. De behandeling is ideaal voor rimpeltjes, huidverslapping, pigmentvlekken, striae of om een huid met grote poriën of acné op te strakken.

Welk effect heeft microneedling?

Als we ouder worden maakt onze huid minder collageen aan. Hierdoor wordt de huid slapper en verliest het zijn span- en trekkracht. Ook de zogenaamde celdeling vermindert waardoor de conditie van de huid uiteindelijk afneemt.

De microneedlingpen bestaat uit fijne naaldjes die kleine verticale kanaaltjes in de huid maken. Deze minuscule kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar stimuleren de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces te activeren. Door de prikkeling in het bindweefsel komen actieve groei- en helende factoren vrij die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Net deze stoffen zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor ze weer voller en gladder wordt.

Ook voor gevoelige plekken

De minuscule naaldjes zijn instelbaar voor elk huidtype en elke huiddikte zodat de FIRM specialiste ook gevoelige en moeilijk te bereiken zones rond de ogen, de lippen en de neus kan behandelen.

Microneedling: doen de naaldjes geen pijn?

Door de snelheid van de microneedlingpen voelt de behandeling eerder tintelend dan pijnlijk aan. De minuscule gaatjes in de huid zijn binnen 2,5 uur na de behandeling weer compleet geheeld.

Welke resultaten ziet u na een microneedling behandeling?

  • De lijntjes, rimpeltjes en grove poriën verminderen
  • De huid ziet er jonger uit
  • Puistjes, pukkeltjes en onzuiverheden verdwijnen door de verbeterde doorbloeding

Hoe herstelt de huid na de behandeling?

Houd er rekening mee dat uw huid een dag moet herstellen. Ons advies is dan ook om direct na de behandeling geen activiteiten te plannen. Soms kan er een lichte zwelling en roodheid ontstaan, bijvoorbeeld onder de ogen. Deze verschijnselen zijn de zelfde dag tot een paar dagen na de behandeling helemaal verdwenen.  Zonlicht dient u ook te vermijden gedurende tenminste 1 week.

Microneedling is een snelle en eenvoudige manier om een stralende, gelijkmatige en jeugdig ogende huid te krijgen.

Afspraak maken voor een consultatie

Interesse in deze behandeling? Bel ons op 0800 262 22 voor een afspraak of mail naar info@firmclinic.be.

Meer info over FIRM Clinic?

Bezoek onze website of bel ons op 0800 262 22.